Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny skilsmisselov på plads: Par med børn må vente tre måneder på at blive skilt

Politisk aftale om skilsmisser betyder, at ægtepar med børn fremover skal vente tre måneder på skilsmisse

(Foto: Rune Evensen/Scanpix 2016)
(Foto: Rune Evensen/Scanpix 2016)

Enige forældre kan ved skilsmisse dele barnets bopæl mellem sig, så barnet har bopæl hos dem begge. Det fremgår af ny politisk aftale.

»Vi er blevet enige om et nyt familieretligt system som i højere grad tager højde for børnenes behov,« siger børne- og socialminister, Mai Mercado (K).

Hun præsenterer tirsdag en ny skilsmisseaftale, som alle Folketingets partier har indgået. Aftalen træder i kraft 1. april næste år.

Den nye skilsmisseaftale indfører en såkaldt refleksionsperiode på tre måneder, før par med børn kan blive skilt.

Liberal Alliance har været modstandere af tænketiden:

»Der er ikke nogen der er i tvivl om, at det ikke er vores kop the. Men vi mener, at det er afgørende, at vi får et nyt system til gavn for de børn, der kommer i klemme. Det her er kompromiset,« siger familieordfører Laura Lindahl (LA).

DF glæder sig over refleksionsperioden.

»Tid til eftertanke er vigtigt,« siger Pernille Bendixen (DF).

Siden 2013 har det været muligt for ægtepar med børn at blive skilt på nettet ved hjælp af et NemID og 420 kroner. Men fremover indføres en separationsperiode på tre måneder.

TV2 erfarer, at aftalen også vil betyde, at Statsforvaltningen afskaffes og erstattes af en ny myndighed. Fremover skal skilsmissesager, hvor forældrene er uenige om, hvem der skal have børnene, behandles i et nyoprettet familieretshus under byretten.

Tidligere er skilsmissesagerne nemlig både blevet behandlet i Statsforvaltningen og i byretten.

Det har betydet, at afgørelserne ikke altid har været ens, og at sagerne kunne trække i langdrag. Men fremover skal der kun være én indgang til skilsmissesystemet.

Derudover skal der ifølge aftalen være mere fokus på børnene via en børneenhed, hvor fagpersoner skal hjælpe børn i skilsmissesager. Det skal afhjælpe kritikken af, at fokus først og fremmest er på, at forældrene skal enes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.