Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny SF-næstformand vil »kæmpe alt, hvad han kan«

En enig landsledelse i SF har torsdag aften valgt 27-årige Peter Westermann som partiets nye næstformand.

27-årige Peter Westermann bliver ny næstformand i SF, efter Mattias Tesfaye onsdag valgte at trække sig fra posten. Westermann blev torsdag aften valgt uden modkandidater og af en enstemmig landsledelse.

- Det kom ret pludseligt, at Mattias valgte at trække sig, og jeg skulle heldigvis ikke bruge lang betænkningstid til at mærke efter, at jeg faktisk have rigtig meget lyst til at stille mig i spidsen for det store arbejde med at komme stærkt videre som et samlet SF, siger Peter Westermann.

Mattias Tesfaye tog sin afsked, fordi han var uenig med den linje, SF fører. Westermann mener, at han selv passer godt ind i SFs linje.

- Jeg er SFer, en mand på 27 år, som vil kæmpe alt, hvad jeg kan, for at få det stærkest mulige parti. Jeg synes, jeg passer rigtig godt ind i den linje, vi skal lægge for at samle hele SF, siger den nye næstformand, der - ligesom Mattias Tesfaye - kommer til at dele næstformandsposten med Mette Touborg.

- Uanset hvad forventer vi i SF, at en næstformand kan samarbejde fuldt og helt og 100 loyalt med den siddende formand, og det kan jeg. Mattias har selv sagt - ligesom Annette - at de har haft et godt samarbejde. Jeg synes personligt, det er ærgerligt, at Mattias vælger at nedlægge alle sine poster i SF. Jeg synes, han er en ufattelig dygtig fyr, siger Peter Westermann, der har en ambition om at være »partiets og organisationens mand«.

- Jeg skal bidrage med at få skabt energi og gejst, så vi får bundet partiet godt sammen. Vi skal sikre en god inddragelse, en god debat og udvikle vores politik, så vi hele tiden er et parti i udvikling, siger den nye næstformand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.