Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny regeringsdannelse kostede 18 millioner

Liberal Alliances og Konservatives indtræden i regeringen sidste år har betydet ekstraudgifter til blandt andet at oprette nye ministersekretariater.

Arkivfoto. Liberal Alliances og Konservatives indtræden i regeringen sidste år har betydet ekstraudgifter til blandt andet at oprette nye ministersekretariater. 
Arkivfoto. Liberal Alliances og Konservatives indtræden i regeringen sidste år har betydet ekstraudgifter til blandt andet at oprette nye ministersekretariater. 

Finansministeriet gik fra én til to ministre, mens Økonomi- og Indenrigsministeriet genopstod.

Det var et par af de ministerielle konsekvenser, da Konservative og Liberal Alliance i november 2016 indgik et regeringssamarbejde med Venstre.

Nu er regningen gjort op for regeringsudvidelsen, skriver Altinget.

I et aktstykke sendt til Finansudvalget anmoder Finansministeriet således om at få overført 17,9 millioner kroner, der skal fordeles på tre berørte ministerier.

Finansministeriet har haft udgifter på i alt 6,2 millioner kroner til at oprette et ministersekretariat, der kan understøtte Sophie Løhde (V) som ny minister for offentlig innovation.

Det har kostet 7,7 millioner kroner at genoprette Økonomi- og Indenrigsministeriet som et selvstændigt ministerium sidste år.

Ældre- og Sundhedsministeriet har nu ikke bare en sundhedsminister, men har også fået en ældreminister. Det har betydet, at ministersekretariatet er blevet opnormeret for at kunne bistå Thyra Frank (LA) i sin funktion som ældreminister. Den opgradering har kostet i alt fire millioner kroner.

Af anmodningen fra Finansministeriet fremgår, at 14,4 af de knap 18 millioner kroner går til yderligere lønomkostninger, mens de resterende 3,5 millioner har dækket andre ordinære driftsomkostninger.

Desuden har Økonomi- og Indenrigsministeriet anmodet om 0,6 millioner ekstra fra 2017 og frem til blandt andet ansættelsen af en departementschef og oprettelsen af et ministersekretariat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.