Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny økoplan sætter økologisk mad på kantinemenuen

Med 400 millioner kroner og 67 konkrete tiltag sparker regeringen fredag gang i økologisk offensiv, der skal sikre, at man når sit mål om at fordoble det økologiske areal i 2020.

Der skal økologi på menuen i landets kantiner, på hospitalerne og i vuggestuerne.

Det er et af tiltagene i regeringens »Økologiplan Danmark«, som skal være med til at indfri målet om at fordoble det økologiske areal i 2020.

»For at nå vores mål, som er det mest ambitiøse i vesten, skal det offentlige gå forrest. I Økologiplan Danmark styrker vi samarbejdet mellem kommuner, regioner og ministerier med en lang række nye initiativer. Vi forpligter blandt andet hinanden på, at vi skal have mere økologi på menuen i kantiner, på hospitaler og i vuggestuer,« siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) på ministeriets hjemmeside.

Et af initiativerne er, at regeringen øremærker 58 millioner kroner til at gøre offentlige køkkener mere økologiske i perioden 2015 til 2018.

Dertil følger 12 millioner kroner over de næste to år til at gøre indkøbere og køkkenansvarlige mere bevidste om, hvilke fødevarer de skal have fat i for at gøre køkkenet økologisk.

Blandt de øvrige tiltag finder man 34 millioner til at styrke den økologiske eksport frem mod 2018, og 25 millioner til at øge salget af økologiske varer i Danmark.

Pengene skal blandt andet bruges til forbrugeroplysning og kampagner i landets supermarkeder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.