Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny måling: S igen Danmarks største parti

Socialdemokraterne overhaler Venstre i ny måling foretaget af Norstat for netavisen Altinget. De Konservative er under fire procent.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) - her under sit besøg i Sierra Leone - kan sole sig i en ny måling, som viser, at Socialdemokraterne ville blive Danmarks største parti, hvis der var valg i morgen.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) - her under sit besøg i Sierra Leone - kan sole sig i en ny måling, som viser, at Socialdemokraterne ville blive Danmarks største parti, hvis der var valg i morgen.

Der er fortsat langt til tidligere tiders 30 procent, men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes partifæller kan glæde sig over, at Socialdemokraterne nu går frem i en ny meningsmåling.

Ifølge målingen, der er lavet af Norstat har for netavisen Altinget, ville Socialdemokraterne få 23,7 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Og det er nok til at overhale Venstre, som må nøjes med 22,7 procent.

Det er dog værd at bemærke, at forskellen ikke er statistisk signifikant, da usikkerheden i målingen for de to partier er på cirka 2,1 procentpoint. Det skriver Altinget.

Lige efter Socialdemokraterne og Venstre følger Dansk Folkeparti med 22,1 procent i målingen. Det svarer til 39 mandater - en fremgang på 17 mandater siden valget.

Anderledes svært ser det ud for de Konservative og politisk leder Søren Pape Poulsen (K). I målingen står partiet kun til at få 3,9 af stemmerne.

Samlet set står rød blok til 44,9 procent af stemmerne, mens blå blok tegner sig for 53,3 procent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.