Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny måling gør S større end ved seneste valg

Regeringspartiet får sin bedste meningsmåling siden folketingsvalget for snart fire år siden.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er vågnet til en god nyhed mandag morgen, efter en ny meningsmåling fra Voxmeter ifølge TV 2 viser, at Socialdemokraterne nu har en højere tilslutning blandt vælgerne end ved valget i 2011.

Det er første gang, det er tilfældet, siden Helle Thorning-Schmidt overtog statsministerkontoret.

I målingen står Socialdemokraterne til at få 25,5 procent af stemmerne, hvilket er 0,7 procentpoint flere end ved det seneste folketingsvalg.

Inden Thorning trykker på valgknappen, skal hun dog notere sig, at rød blok med samlede 84 mandater fortsat halter efter blå blok, der står til at få 91 mandater.

Målingen er da også dårlig læsning for regeringspartneren de Radikale, der står til bare 6,4 procent, hvilket i så fald ville gøre partiet til rød bloks mindste.

Endnu værre er tallene for Det Konservative Folkeparti, der ellers på det seneste har gjort sig ret bemærket med sin STOP-kampagne, herunder sloganet Stop-nazi-islam-isme. Partiet nøjes med bare 2,9 procent i meningsmålingen.

Målingen har en statistisk usikkerhed på maksimalt 2,7 procentpoint.

I Berlingske Barometers vægtede gennemsnit står Socialdemokraterne dog stadig til en mindre tilbagegang til 24,1 procent af stemmerne.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.