Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny lov skåner lejere for urimelige regninger

Et bredt politisk flertal står bag en ny lejelov, der betyder, at lejere fremover kan slippe for urimelige regninger, når de flytter.

Flere lejere har været udsat for at miste indskuddet til en lejlighed, som de flyttede ud af.

Det er nemlig sådan, at udlejerne kan kræve, at lejerne skal betale for eksempelvis gulvslibning og maling af rør, selv om det måske ikke er nødvendigt.

Men det skal være slut nu, skriver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i en pressemeddelelse.

Det er ikke rimeligt, at lejere skal betale for urimelige flytteregninger, mener den ansvarlige minister Carsten Hansen (S).

»Det er jo helt urimeligt, at folk, der har boet få uger i en lejlighed, eller - som de fleste gør - har passet godt på deres ting, alligevel bliver tvunget til at betale for en nyistandsættelse. Det er også spild af ressourcer at male og slibe, når der ikke er behov for det. Nu laver vi loven om, så der kun skal gøres det nødvendige, og det giver en god tryghed for lejerne,« siger han i meddelelsen.

Lejeloven, der træder i kraft 1. juni, betyder blandt andet, at der fremover skal være ud- og indflytningssyn, så lejer og udlejer sammen kan gå lejligheden igennem for fejl og mangler.

Det gør man allerede i den almene sektor, hvor der er langt færre konflikter i forbindelse med flytninger, oplyser ministeriet.

Ministeren er da også overbevist om, at dialog er vejen frem for både lejer og udlejer.

»Den direkte dialog er nu engang den bedste måde at blive enige om tingene på. De fleste lejere og udlejere er rimelige mennesker, og i stedet for at skrive frem og tilbage kan man klare det ved at bruge 15 minutter på at gå lejligheden igennem sammen,« fortæller Carsten Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.