Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny lov om Syrien-krigere kan ramme rockere

Regeringens lovforslag, der i kampen mod jihadister vil gøre det muligt at fratage danske statsborgere passet, kan også ramme rockere, meddeler Justitsministeriet.

Det er ikke kun Syrien-krigere, der risikerer at blive ramt af regeringens lovforslag om at tage passet fra danske statsborgere, hvis der er mistanke om, at de vil deltage i udenlandske krige. Det kan nemlig også ramme rockere, skriver Information.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Mette Frederiksen (S) til Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø).

»Selv om baggrunden for lovforslaget er den aktuelle konflikt i Syrien og Irak, skal forslaget ses i en bredere sammenhæng,« skriver Mette Frederiksen i svaret, hvorefter hun forklarer, at rockeres tilslutning til udenlandske bander også vil kunne begrunde fratagelse af passet.

Af svaret fremgår det ifølge Information yderligere, at »ophold hos en udenlandsk gruppe inden for rocker- eller bandemiljøet, der begår omfattende, grænseoverskridende kriminalitet«, er et eksempel på en situation, hvor en person kan risikere at få frataget sit pas.

Det skyldes ifølge ministeren, at sådanne ophold også vil øge risikoen for, at rockere vil begå alvorlige strafbare forhold i Danmark.

Hos Enhedslisten undrer retsordfører Pernille Skipper sig over målet med lovforslaget, og hvem det kan ramme.

Jacob Mchangama, jurist og direktør i tænketanken Justitia, stiller sig ligeledes kritisk over for lovforslaget og ser det som et typisk eksempel på, hvordan man med et lovforslag, der er affødt af en konkret fare, også kan ramme andre områder.

Han mener ikke, at rockerne udgør den samme fare for Danmark som en person, der er vendt hjem fra krig i Syrien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.