Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny LA-ordfører gør op med Joachim B.-retorik

»Vi trænger til at få nogle nye aspekter ind i debatten,« siger Laura Lindahl, der efterlyser en mere menneskelig tilgang til debatten om personer på overførselsindkomster.

Der har ikke været nogen som Liberal Alliances (LA) tidligere beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen, til at sparke gang i en debat om arbejdsmarkedet.

Men nu kommer der andre boller på suppen i de beskæftigelsespolitiske udmeldinger fra LA, lover Laura Lindahl, som er afløseren på den post, Joachim B. Olsen efterlod, da han i den forgangne uge blev forfremmet til sit partis skatteordfører.

Det skriver Avisen.dk.

»Joachim har skubbet på en vigtig dagsorden og fået italesat niveauet på overførselsindkomster i forhold til lavtlønnede. Men nu er vi også der, hvor vi trænger til at få nogle nye aspekter ind i debatten,« siger Laura Lindahl, der efterlyser en menneskelig tilgang til problematikken, til Avisen.dk.

»Jeg har fået opfyldt mit ønske om at kombinere beskæftigelse med det sociale område og integration, som jeg havde i forvejen. De tre ting hænger afgørende sammen. Og den baggrund tror jeg vil gøre en afgørende forskel. Joachim sad jo med erhverv og beskæftigelse, og det er jo også noget med øjnene, der ser. Jeg vil have meget mere fokus på det socialpolitiske, end Joachim har haft,« siger hun til Avisen.dk.

Det skal ikke forstås sådan, at den nye LA-beskæftigelsesordfører ikke mener, at det skal kunne betale sig at arbejde. Men hun vil ikke stå konstant bevæbnet med en lommeregner og have ensidig fokus på de samfundsøkonomiske gevinster ved at få folk i arbejde.

Der har været talt meget om, hvorvidt der skal bruge pisk eller gulerod i beskæftigelsespolitikken, og Laura Lindahl mener, at der har været for meget pisk.

»Melodien har været, at man skal ud og arbejde, fordi det ellers koster samfundet penge. Nej, du skal ud og arbejde først og fremmest, fordi det gør dig glad, og det menneskeligt vil have nogle positive effekter på dig. Det kan jeg ikke lovgive om, men jeg kan hjælpe med at få rykket den del af debatten højere op på dagsordenen. Der er dem, der mener, at pisken er stigmatiserende og virker demotiverende, og det er jeg langt hen ad vejen enig i,« siger hun.

Også på andre områder mener hun, at man kan være for emsig i bestræbelserne på at gøre livet surt for kontanthjælpsmodtagere. Det gælder således Joachim B. Olsens forslag om at skære i kontanthjælpsydelsen i udkanten.

»Det står for hans egen regning. Det kan godt være det er praktisk muligt i Schweiz, som er mere decentraliseret, men det ville være meget 'uhandy' med forskellige ydelser i Danmark afhængig af, hvilket postnummer man bor i. Det er ikke en model, jeg kommer til at tale for,« siger Laura Lindahl.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.