Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny gymnasiereform på plads: Nu strammes adgangskravene til eleverne

Der er indgået et forlig om en gymnasiereform mellem partierne i forligskredsen med strammere krav.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Socialdemokraterne, Radikale, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Konservative har indgået en aftale om en ny gymnasiereform.

Samlet set strammes kravene til elever, der ønsker at begynde i gymnasiet. Særligt på karakterfronten skærpes kravene til eleverne.

Partierne blevet enige om at give betinget adgang til gymnasiet - STX, HHX, HTX - alt efter de standpunktskarakter, som eleverne får i folkeskolen.

Eleverne skal i den såkaldte uddannelsesparathedsvurdering i folkeskolens 8. og 9. klasse opnå standpunktskarakterer på 5 i gennemsnit, lyder det i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Har eleven ved standpunktskaraktergivningen i 9. klasse et snit på 6 eller derover, er eleven altså sikker på at få adgang til gymnasiet.

Får eleven et snit på 5 i sine standpunktskarakter i april i 9. klasse, skal eleven opnå samme snit ved afgangsprøven for at være sikret adgang.

Sker det ikke, har man dog forsat mulighed for at få en gymnasieuddannelse.

De elever, der har opnået et standpunkstgennemsnit på 5, men som ved afgangsprøven får et gennemsnit på mellem 5 og 3, skal eventuelt kaldes til samtale.

Er prøvegennemsnittet helt nede mellem 02 og 3, bliver eleven mødt med en tvungen vejledningssamtale, skriver ministeriet.

Ifølge undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) vil det være mellem 600-700 elever med et karaktergennemsnit mellem 02 og 3, der kan ende med at skulle igennem en samtale for at få en ungdomsuddannelse, siger ministeren til TV2.

Foruden karakterkravene er partierne blevet enige om at sløjfe faget AT og mindske antallet af studieretninger.

For at komme ind på uddannelsen HF skal man have have karakteren 4 i sin uddannelsesparathedsvurdering, oplyser Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringen af de gymnasiale uddannelser implementeres fra skoleåret 2017/18. Adgangskravet gælder dog først fra 2019.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.