Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny Fredericia-borgmester: Jeg er venstremand

Fredericias nye borgmester, Kenny Bruun Olsen, vil gerne være medlem af Venstre igen. Partiets lokalbestyrelse mødes mandag.

Kenny Bruun Olsen håber, at mødet ender med en firedobbelt genindmeldelse, så Venstre kan beholde borgmesterposten i Fredericia.
Kenny Bruun Olsen håber, at mødet ender med en firedobbelt genindmeldelse, så Venstre kan beholde borgmesterposten i Fredericia.

Fredericia får ny borgmester mandag aften, hvor et enigt byråd peger på løsgængeren Kenny Bruun Olsen som afløser for Thomas Banke (V).

Sammen med tre byrådskolleger blev den nye borgmester i sidste uge ekskluderet af Venstre, fordi de smed den nu afgående borgmester ud af partiets byrådsgruppe. Men Kenny Bruun Olsen håber, at han og de andre løsgængere snart kan blive meldt ind i Venstre igen.

- Jeg er venstremand. Jeg skal ikke være i andre partier, og hvis jeg ikke kommer ind i Venstre igen, er jeg færdig i politik, når denne byrådsperiode er slut, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Meget tyder på, at den nye borgmester får sit ønske opfyldt. Inden aftenens byrådsmøde, hvor Kenny Bruun Olsen udnævnes officielt, er der bestyrelsesmøde i Venstres lokalafdeling. Næstformand Brian Hansen vil ikke komme ind på, hvad der skal drøftes på mødet, men han bekræfter, at bestyrelsen træder sammen.

Kenny Bruun Olsen håber, at mødet ender med en firedobbelt genindmeldelse, så Venstre kan beholde borgmesterposten i Fredericia.

- Jeg har ikke selv talt med bestyrelsen, men jeg ved, at der er blevet ført en dialog. Jeg tror på, at der kommer en åbning fra bestyrelsens side, for det er jo muligt at ændre holdning, når man får nye oplysninger. Nu skal vi bare se fremad, for der er mindre end et år til kommunalvalget, siger den nye borgmester.

Han er klar til at være Venstres borgmesterkandidat ved valget til november, men frem til da er hans største opgave at skabe ro og enighed i byrådet, så Fredericias gode navn kan blive genskabt efter balladen om Thomas Banke.

- Hele byrådet står bag mig. Det betyder, at vi står sammen om at lukke de blødninger, som kommunen er blevet ramt af. Vi vil gå en ekstra tand dybere og få flere ting igennem i fællesskab. Nu skal det ikke handle om partipolitik og ideologier, siger Kenny Bruun Olsen, der i første omgang afviste enhver tanke om at overtage borgmesterposten.

- De sidste uger har været utroligt hårde. Jeg har været led og ked af politik og ønskede mig langt væk. Jeg tænkte, at jeg ikke ville kunne løfte opgaven, men der var opbakning til mig fra gruppen, og når hele byrådet støtter mig, er jeg overbevist om, at vi kan få et godt samarbejde, siger han.

SFeren Jane Findahl bekræfter, at oppositionen ikke er interesseret i at vælte det borgerlige styre, og at man derfor støtter Kenny Bruun Olsens borgmesterkandidatur.

- Tiden er ikke inde til at presse citronen og forsøge med et nyt, smalt flertal. Vi skal sikre stabilitet og skabe en troværdig ledelse, for det har vi brug for, siger hun.

Den nye borgmester udpeges på et byrådsmøde mandag klokken 19.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.