Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny aftale om forskningsmillioner er i hus

Der bliver afsat 770 millioner kroner til forskning i blandt andet fødevarer, sundhed og miljø på finansloven til næste år.

Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er torsdag kort efter midnat blevet enige om en aftale, der til næste år sikrer 770 millioner kroner til forskning i fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt fri forskning og innovation. Det oplyser Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser i en pressemeddelelse.

Aftalen er en del af finansloven for 2013, og sigtet er at skabe øget dansk vækst inden for de forskellige områder, forklarer uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

- Aftalen giver et solidt afsæt til ambitionerne om, at dansk forskning skal bidrage til at imødegå de globale udfordringer og skabe vækst, udtaler han.

Mens Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti onsdag forlod forhandlingerne om forskningsmidlerne, der er en del af den såkaldte forskningsreserve, så valgte Liberal Alliance at gå med i aftalen.

Det gør partiet blandt andet for at sikre, at danske forskere også selv kan være med til at sætte deres præg på, hvad der skal forskes i, fortæller partiets forskningsordfører Mette Bock.

- Det har været vigtigt for os at sætte et fingeraftryk på denne aftale, som skal styrke vækst og beskæftigelse. Vi har lagt vægt på at sikre de frie forskningsmidler, så forskerne ikke er bundet på hænder og fødder af politikere eller forskningsråd, som har bestemt, hvad de skal forske i. Vi synes, at den fire forskning er helt afgørende, for det er der, hvor de fremragende idéer opstår - altså hvor forskerne selv kan få lov til at bruge deres kreativitet, siger hun.

Forskningsreserven skal sikre, at der er råd til nye initiativer inden for forskning og innovation, og at millionerne blandt andet går til samspillet mellem virksomheder og universiteter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.