Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny aftale: Læger i yderområder kan få mere i løn

Der er desuden politisk enighed om, at læger kan få lov at drive flere klinikker.

Regeringen har med samtlige partier i Folketinget i ryggen torsdag lagt en ny aftale frem, der skal afhjælpe lægemanglen i flere områder af landet.
Regeringen har med samtlige partier i Folketinget i ryggen torsdag lagt en ny aftale frem, der skal afhjælpe lægemanglen i flere områder af landet.

København. Regeringen har med samtlige partier i Folketinget i ryggen torsdag lagt en ny politisk aftale frem, der skal afhjælpe lægemanglen i flere områder af landet.

Aftalen betyder, at regionerne får lov til drive lægeklinikker i op til seks år mod i dag fire år.

Det har været blandt stridspunkterne i forhandlingerne, hvor De Konservative og Liberal Alliance har været modstandere. Det samme har de praktiserendes lægers organisation, PLO.

Derudover afsættes der flere penge i overenskomstforhandlingerne, så læger i yderområder, hvor der typisk er flere kroniske og ældre patienter, kan få en højere betaling for hver konsultation.

Det forudsætter, at PLO og regionerne kan blive enige om en model for en ny betaling.

- Vi giver også mulighed for, at privatpraktiserende læger kan købe ydernumre af hinanden. Det betyder meget for de yngre læger, at de ikke nødvendigvis skal ud og investere i en klinik, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

- Det er en række af initiativer. Hvis alle løfter deres del af opgaven, er der større chance for, at man kan rekruttere læger til yderområderne, siger sundhedsministeren.

I januar kom det såkaldte lægedækningsudvalg med 18 konkrete forslag til at løse lægemanglen.

Partierne bag den nye aftale bakker op om at arbejde videre med alle 18 forslag.

- Der er ting i den her aftale, der kræver lovændringer, og så er der ting, der kan laves her og nu. Vi håber, at regionerne og de andre parter tager positivt imod det, siger Ellen Trane Nørby.

Partierne opfordrer regionerne, kommunerne, lægeorganisationer og andre aktører "til at arbejde målrettet med anbefalingerne" for at sikre en bedre lægedækning over hele landet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.