Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu ligger planen for Københavns 27.704 nye træer klar

Det kommer til at koste 323,7 millioner kroner at plante tæt mod 28.000 træer i København. Det slår Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune fast med en ny plan for en brøkdel af de 100.000 træer, der skal plantes i København frem mod 2025.

Arkivfoto fra Kongens Have i København.
Arkivfoto fra Kongens Have i København.

Nu er København et skridt nærmere en grønnere hverdag.

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune har nemlig godkendt en plan for 27.704 nye træer i bybilledet.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan en enig borgerrepræsentation i starten af maj 2016 vedtog en decideret træpolitik, der skulle plante 100.000 træer i København frem mod 2025. 17.000 er plantet indtil videre, og nu er planen for de næste 27.704 altså godkendt.

Det har indtil nu været uvist, hvor meget den nye træpolitik skulle koste, og anlægsudgifter på helt op imod to milliarder kroner har været diskuteret. Men nu har Teknik- og Miljøforvaltningen fremlagt en træprioriteringsplan for de næste tre år, der fastslår at Forvaltningens plan for knap 28.000 træer vil koste 323,7 millioner kroner.

»Jeg havde ikke forventet andet, da alle partier har været ude og sige, at man gerne vil have flere træer i byen og gerne vil have et grønnere København. Og det er jo også det, københavnerne vil. Derfor er det her et godt udtryk for, at det er den retning, vi går i«, siger teknik og miljøborgmester Morten Kabell (EL) til Politiken.

Planen er godkendt, men der kan stadig gå lang tid, før Københavnerne vil se flere grønne træer i bybilledet. Den vedtagne plan skal nemlig passe ind i efterårets budgetforhandlinger.

»Pengene skal findes løbende, når vi skal forhandle budgetter fremover. Hvis ikke det blot skal være tom snak fra politikernes side, forventer jeg, at det grønne også kommer til at fylde mere i partiernes budgetønsker de kommende år,« sagde teknik- og miljøborgmesteren til Berlingske i starten af måneden.

Mens både Socialdemokratiet og Radikale Venstre er positive over for et grønne København, så har begge partier været skeptiske over for, hvor meget træerne skal koste.

»Det er ikke mig, der har anbefalet 100.000 træer i 2025 eller knap 28.000 på tre år. Jeg ville ikke sætte mål op på den måde, uden at pengene er der. Vi har ikke lagt os fast på, hvor mange penge vi kan bruge på træer«, siger Jakob Hougaard, der sidder i Teknik- og Miljøudvalget for Socialdemokratiet, til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.