Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Nu er regeringen helt desperat, når det viser sig at give bagslag«

Danske europarlamentariker har kritiseret regerings udlændingepolitik overfor EU-kolleger. »Men det er netop mit arbejde,« siger De Radikales Morten Helveg Petersen og afviser kritik fra udenrigsminister Kristian Jensen.

Arkivfoto. Morten Helveg Petersen.
Arkivfoto. Morten Helveg Petersen.

Når Danmark får negativ omtale i EU og internationale medier, skyldes det blandt andet, at danske europarlamentarikere taler dårligt om regeringens politik.

Sådan lød udmeldingen fra udenrigsminister Kristian Jensen (V) lørdag aften til TV2, da han skulle forklare, hvorfor han og udlændingeminister Inger Støjberg mandag skal til Bruxelles for at forklare dansk asylpolitik.

»Når vi er blevet inviteret til Europaparlamentet, så har det været nogle af de danske parlamentarikere, der har været mest aktive i at skabe den stemning, der gør, at Danmark nu er blevet bedt om at forklare sig dernede,« sagde Kristian Jensen blandt andet.

Den kritik rammer helt skævt, mener De Radikales europarlamentariker Morten Helveg Petersen. Han erkender gerne at have kritiseret regeringens bebudede asylstramninger. Men det er netop det, han er i Europa-parlamentet for at gøre, mener han.

»Vores politiske værdier stopper jo ikke ved landegrænserne. Hvis jeg er uenig med den danske regeringen politik, så jeg skal selvfølgelig gøre opmærksom på det. Det er jo ikke Danmark mod resten af Europa,« siger Morten Helveg Petersen.

Han ser Kristian Jensens kritik som et udtryk for, at regeringen har undervurderet, hvor meget negativ omtale, stramningerne ville medføre.

»Man har indrykket annoncer i mellemøstlige aviser og foreslået at tage smykker fra asylansøgere. Netop for at signalere, at Danmark ikke var attraktiv. »Nu er regeringen så helt desperat, når det viser sig at give bagslag,« siger Morten Helveg Petersen.

Også SFs europaparlamentariker Margrethe Auken tager afstand fra Kristan Jensens kritik, som hun kalder »bizar.« Auken fortæller, at andre medlemmer af SFs europæiske partigruppe, Den Grønne Gruppe, har bedt om at holde øje med regerings stramninger.

«Men det er altså ikke mig, der sørger for, at regeringen bliver kritiseret. Det klarer Venstre helt selv,« siger hun.

Særligt regeringens bebudede stramninger, som gør det muligt at beslaglægge værdigenstande fra flygtninge og betyder, at nogle flygtninge må vente tre år på at få familiesammenføring, har vakt undren og kritik i flere internationale medier. Heriblandt New York Times, CNN og Wall Street Journal.

»Det er meget, meget ærgerligt, at Danmark får det ry nu. Men det er også meget, meget velfortjent,« siger Margrethe Auken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.