Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norske regler er strengere end den danske "smykkelov"

Norge har endnu strengere regler for flygtninges personlige værdier end Danmark, skriver NRK.

Oslo: De norske regler for, hvor meget en asylansøger kan tage med til landet for at få sociale ydelser, er strengere end de danske. Det skriver NRK.

Danmark vedtog tirsdag, at asylansøgere som kommer til landet må opgive værdier som er mere værd end 10.000 kroner.

I Norge er reglerne dog på papiret strengere end i Danmark. I et notat fra den norske pendant til Udlændingestyrelsen, UDI, står der, at asylansøgere med mere end 5000 norske kroner i formue eller værdier mister deres sociale ydelser.

"Med formue menes der midler eller ejendele, som overskrider 5000 kroner. Formuer der oparbejdes eller opspares af de økonomiske ydelser regnes ikke som formue," står der i punkt 3.2 i UDI's notat.

Den danske lovgivning, der blev vedtaget af et flertal i Folketinget, medførte tirsdag en verdensomspændende fordømmelse fra blandt andre prominente navne som den tidligere generalsekretær for FN Kofi Annan og den kinesiske kunstner Ai Weiwei.

Kofi Annan udtalte blandt andet, at han er bekymret for om loven bryder med menneskerettighederne.

Den britiske avisen The Guardian tegnede desuden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en uniform, der har slående lighed med dem, nazisterne bar under Anden Verdenskrig.

Den norske advokat Cecilie Schjatvet fra advokatfirmaet Hestenes og Dramer synes, norske politikere udviser en "snert af dobbeltmoral", når de kritiserer Danmarks nye lovgivning.

- Hvis vi bare ser på beløbsgrænsen, er den norske lovgivning uden tvivl strengere end danskernes lov, siger Schjatvet til NRK.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.