Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norsk S-næstformand kæmper mod sexanklager

Det norske Arbeiderpartiets suspenderede næstformand, Trond Giske, kæmper mod anklager om sexkrænkelser.

Arkivfoto. Det norske Arbeiderpartiets suspenderede næstformand, Trond Giske, kæmper mod anklager om sexkrænkelser.
Arkivfoto. Det norske Arbeiderpartiets suspenderede næstformand, Trond Giske, kæmper mod anklager om sexkrænkelser.

Trond Giske vil kæmpe for at blive som næstformand i Arbeiderpartiet for de norske socialdemokrater. Han varsler modangreb mod »flere grundløse og falske beskyldninger med påstande og beskrivelser, jeg på det stærkeste bestrider«.

Det skriver han på Facebook.

Trond Giske er suspenderet efter beskyldninger om, at han har krænket kvinder seksuelt.

»I lyset af den krævende situation, som partiet står i og sagens karakter, er Giske og jeg blevet enige om, at han fritages for hvervet som næstformand på ubestemt tid,« skrev Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, i en pressemeddelelse mandag.

Tirsdag drøfter partiledelsen situationen.

Giske erkender, at han ikke kan bestride posten, som sagen står.

»Jeg har i dag meddelt partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng, at som situationen er, anser jeg det for umuligt at udføre opgaverne som næstformand i Arbeiderpartiet på en god måde,« skriver Giske på sin Facebook-side.

Han har været sygemeldt siden 22. december. Det var dagen efter, at han beklagede sin opførsel.

»Jeg er fortsat sygemeldt og vil takke de mange, som har givet mig støtte, omtanke og tillid i disse dage. Det sætter jeg stor pris på. Jeg håber, at fremtiden vil vise, at jeg er den tillid værdig,« skriver han på Facebook.

Trond Giske understreger, at han ikke vil trække sig som næstformand. Han varsler modangreb mod »flere grundløse og falske beskyldninger med påstande og beskrivelser, jeg på det stærkeste bestrider«, skriver han.

Trond Giske har erkendt, at han havde opført sig upassende og ubehageligt. Han har beklaget, at enkeltpersoner har oplevet ham som upassende og ubehagelig.

»Det må jeg tage på min kappe. Det er min skyld,« sagde han.

De præcise anklager er ikke kendt offentligt. Men avisen Verdens Gang har skrevet, at en ung kvinde fik »uønsket opmærksomhed« fra Giske.

Opmærksomheden var så uønsket, at hun forlod partiet.

Partiledelsen har sagt, at den har modtaget meldinger om konkrete» hændelser« fra forskellige personer.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.