Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Norsk parti vil tage asylansøgeres penge og værdier

Asylansøgere skal fratages værdier over 10.000 kroner, mener Fremskrittspartiets lokale formand i Tromsø.

Arkivfoto: Adskillige flygtninge står i kø for at komme med Øresundstoget fra Københavns Hovedbangård til Sverige.
Arkivfoto: Adskillige flygtninge står i kø for at komme med Øresundstoget fra Københavns Hovedbangård til Sverige.

Den danske regerings udskældte og omstridte smykkelov har tilsyneladende inspireret medlemmer af Norges tredjestørste parti, Fremskrittspartiet.

I hvert fald kræver formanden for partiets lokalafdeling i det nordnorske amt Troms, at asylansøgere skal fratages penge og genstande, der er mere end 10.000 kroner værd.

Pengene skal bruges til at finansiere udgifter til asylansøgere, siger den lokale partiformand, Geir Are Winther, på et årsmøde.

»Når vi tænker på de ældre, som kommer på institution, hvor vi tager op til 85 procent af deres indtægter til finansiering, er det både ret og rimeligt, at vi også indkasserer penge fra dem, som kommer med mange,« siger Geir Are Winther til NRK.

Forslaget minder lidt om det, som den danske regering har fremsat. Folketinget skal tredjebehandle den såkaldte smykkelov tirsdag.

Den danske regering ønsker, at politiet skal kropsvisitere asylansøgere. Værdier over 10.000 kroner skal inddrages.

Fremskrittspartiet i Troms ønsker også et forbud mod at krydse Norges grænse mod Rusland på cykel.

Da landets Schengen-aftale "ikke fungerer" efter hensigten, ønsker partiet også denne aftale ophævet.

Fremskrittspartiet vil have en styrket kontrol ved den nordlige grænse, som mange flygtninge og migranter passerer på to hjul.

Fremskrittspartiet er Norges tredjestørste parti. Det sidder på otte af regeringens 19 ministerposter.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.