Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjyske borgmestre vil beholde vederlag

Borgmestre i Nordjylland vil ikke følge Aalborgs Thomas Kastrup-Larsen og gå ned i løn, viser en rundspørge.

København. Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), står ret alene i Nordjylland med et initiativ, der skal modregne en række honorarer i borgmesterlønnen.

Ingen af borgmesterkollegerne i Nordjylland har tænkt sig at følge i hans fodspor. Det viser et rundspørge, Nordjyske Stiftstidende har lavet.

Vi følger de regler, Folketinget har fastsat, lyder meldingen ret entydigt fra kommunerne uden for Aalborg.

Diskussionen er opstået i kølvandet på, at en såkaldt vederlagskommission sidste år foreslog Folketinget dels at sætte borgmestres løn op med 30 procent, dels at modregne en række lønnede hverv, som borgmestrene bestrider som følge af jobbet.

Folketinget gennemførte det første, men ikke det sidste. Det betyder eksempelvis, at Thomas Kastrup-Larsens årlige borgmestervederlag 1. april i år steg fra 839.671 kr. til 1.123.547 kr.

Nordjyske skrev tidligere på ugen, at Aalborgs politikere bakker op om et forslag fra Kastrup-Larsen selv.

Det går på, at Aalborg Kommune kan modregne i borgmesterlønnen, hvis borgmesteren modtager honorarer for poster ved siden af borgmesterhvervet.

Kommunen vælger altså at følge det kommissionsforslag, som Folketinget ikke havde lagt op til at følge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.