Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjysk regionspolitiker forlader Socialdemokratiet

Der er forskellige forklaringer på, hvorfor S-politiker, der var sit partis næststørste stemmesluger, går.

Den nordjyske regionspolitiker Thomas Hav forlader sit parti, Socialdemokratiet, skriver Nordjyske. Han bliver i stedet løsgænger i regionsrådet.

Ifølge avisen sker det efter et møde i den socialdemokratiske gruppe i regionsrådet, hvor Hav skulle være blevet opfordret til at trække sig.

Socialdemokratiets gruppeformand i regionsrådet, Mogens Nørgård, forklarer til Nordjyske, at Thomas Hav i en debat på nettet har overtrådt en grænse for, hvad man kan tillade sig som folkevalgt politiker.

Ifølge Nordjyske drejer det sig om en sag, hvor Hav har debatteret med et kvindeligt partimedlem fra et andet sted i landet, blandt andet om kandidater til Europa-Parlamentet.

»Hun følte sig nedgjort af hans ord, og det har vi taget seriøst,« siger gruppeformanden til Nordjyske.

Hav selv bestrider dog over for Nordjyske den udlægning.

Hans farvel til S skyldes skuffelse over de poster, han er blevet tildelt, da partiet skulle fordele udvalgsposter efter regionsvalget i november, lyder hans egen forklaring.

»Med de tilkendegivelser, som vælgerne gav mig 21. november, havde jeg håbet på at få det, man i fodboldsproget kalder en angriberrolle frem for en plads i forsvaret,« siger Thomas Hav til Nordjyske.

Thomas Hav fik 3887 personlige stemmer ved regionsrådsvalget. Dermed var det kun regionsrådsformand Ulla Astman (S), der tiltrak flere vælgere til liste A.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.