Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordjyde vil kæmpe med om regionernes formandspost

Feltet af kandidater til at blive formand for Danske Regioner er udvidet til tre, da Ulla Astman stiller op.

Aalborg. Socialdemokraten Ulla Astman, der er regionrådsformand i Region Nordjylland, melder sig klar som kandidat til at tage over som formand for Danske Regioner, når Bent Hansen (S) stopper.

Dermed er der tre kandidater til posten. Samtlige af dem er kvinder.

- Jeg har tidligere sagt, at man ikke bør dele poster ud før kommunal- og regionsvalget 21. november. Men da der allerede nu er flere ude på dansegulvet, har jeg besluttet ikke at være bænkevarmer, siger Ulla Astman i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne være formand for Danske Regioner, hvilket selvfølgelig dels kræver, at jeg bliver genvalgt i Nordjylland, dels at det bliver mit parti, der kan besætte formandsposten, siger hun videre.

Tidligere har både Region Hovedstadens regionrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S), og Region Syddanmarks regionrådsformand, Stephanie Lose (V), meddelt, at de gerne vil have fingre i posten.

Regionerne kunne ved årsskiftet fejre tiårs jubilæum. De fem regioner afløste i 2007 de 14 amter og har som hovedopgave at styre sundhedsvæsenet.

46-årige Ulla Astman har været formand for regionsrådet i Nordjylland i ti år.

Hvis hun bliver valgt som formand for Danske Regioner, vil hun fokusere på samarbejdet med kommuner frem for politikerne på Christiansborg.

- Jeg vil ikke sidde og drikke kaffe hver dag på Christiansborg, men jeg vil opprioritere indsatsen i forhold til en række andre samarbejdspartnere. Det handler for eksempel om vore titusinder af medarbejdere, og det handler om patientorganisationerne.

- Derudover vil jeg kæmpe for at få et forbedret forhold til Kommunernes Landsforening. Et forhold, der har været lidt køligt, efter at fusionsplanerne mellem os led skibbrud, siger Ulla Astman.

Næste kommunal- og regionsrådsvalg er i november. Herefter skal Danske Regioner vælge sin formand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.