Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nordiske lande utrygge ved arbejdsforhold i Grønland

De nordiske nabolande advarer mod Grønlands omstridte storskalalov, der åbner op for billig arbejdskraft.

I samarbejdsorganisationen Nordisk Råd, hvor 16 danske medlemmer af Folketinget sidder, rækker modstanden mod de arbejdsforhold, der nu tillades i Grønland, langt ind i de socialdemokratiske rækker, skriver Politiken.

- Udenlandske arbejdere skal have samme muligheder og rettigheder som alle dem, der i forvejen er i Grønland. Får de ikke det, kalder vi det altså social dumping, Jeg mener som socialdemokrat, at man fra dansk side skal lade være med at gennemføre den særlov. For så er man ude på en farlig vej, som man ikke aner, hvor ender, siger svenske Anders Karlsson (S), der er medlem af Riksdagen og Nordisk Råd, til avisen.

Han bakkes op af et af rådets norske medlemmer, Torfinn Opheim:

- Enhver socialdemokrat er imod social dumping, og det vil vi arbejde hårdt for at bekæmpe alle former for. Hvis loven bryder med de internationale konventioner, er det stærkt beklageligt.

Både formanden for Folketingets Erhvervsudvalg, Karin Gaardsted (S), og Socialdemokraternes grønlandsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), afviser kritikken overfor Politiken.

- Vi vil ikke have, at der finder social dumping sted inden for Rigsfællesskabets grænser. Det grønlandske selvstyre har sagt, at de ikke vil have social dumping. De siger også, at storskalaloven overholder alle internationale konventioner, siger Flemming Møller Mortensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.