Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nick Hækkerup ofrer Forsvarskommandoen

Efter 43 år som selvstændig enhed skal Forsvarskommandoen integreres i Forsvarsministeriet. Det sker som led i regeringens store spareplan.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S).
Forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har valgt at nedlægge Forsvarskommandoen som selvstændig enhed, erfarer TV 2 News. Forsvarskommandoen skal nu lægges ind under Forsvarsministeriet og den relativt nyudnævnte forsvarschef Peter Bartram får det administrative ansvar.

- Vi er i regeringen fast besluttet på at modernisere forsvarets øverste ledelse, siger Hækkerup til TV 2 News.

Nedlæggelsen af kommandoen sker som led i regeringens store spareplan, hvor der skal findes tre milliarder kroner på forsvarets budgetter.

Med sammenlægningen følger en større fyringsrunde - mindst 75 vil blive afskediget.

Allerede i december 2011 foreslog Hækkerup at nedlægge Forsvarskommandoen. Dengang fik idéen kritik fra både partierne bag forsvarsforliget og regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten.

Emnet har været debatteret på Christiansborg i flere år. Allerede i 2003 foreslog Venstres daværende forsvarsminister Søren Gade og Troels Lund Poulsen, partiets nuværende forsvarsordfører, selvsamme »Pentagonmodel« i en bog. Da Gade blev forsvarsminister året efter, ændrede han dog holdning.

Forsvarskommandoen er Danmarks militærs overordnede kommandomyndighed og blev etableret med forsvarsloven i 1969, da det blev bestemt, at Forsvarsstaben, Hærkommandoen, Søværnskommandoen og Flyverkommandoen skulle sammenlægges.

DELTAG I DEBATTEN HER: Hvad mener du om, at man sammenlægger Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.