Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nato-talsmand om forsvarsforlig: Vigtigt for sikkerheden

Forsvaret vil blive tilført 12,8 milliarder kroner frem mod 2023 i et nyt seksårigt forsvarsforlig.

Forsvaret vil blive tilført 12,8 milliarder kroner frem mod 2023 i et nyt seksårigt forsvarsforlig.
Forsvaret vil blive tilført 12,8 milliarder kroner frem mod 2023 i et nyt seksårigt forsvarsforlig.

København. Et nyt forsvarsforlig, der kom på plads søndag, giver en budgetforøgelse til Forsvaret over de næste seks år.

Det bliver positivt modtaget hos forsvarsalliancen Nato.

- I 2014 forpligtede alle allierede sig til at stoppe nedskæringerne i forsvarsudgifterne og gradvist forøge og bevæge sig i retning af at bruge to procent af bruttonationalproduktet på forsvar inden for et årti.

- Danmarks nye politik gør det klart, at nedskæringerne er stoppet, og store forøgelser er planlagt. Det er vigtigt for vores sikkerhed, og vi opfordrer Danmark til at fortsætte denne vej, lyder det i en skriftlig kommentar fra en Nato-talsmand om det nye forlig.

Forliget tilfører 12,8 milliarder kroner til Forsvaret frem mod 2023.

Det er første gang siden den kolde krig, at Forsvaret har fået en egentlig budgetforøgelse.

De 12,8 milliarder kroner bringer andelen af bruttonationalproduktet (bnp) som Danmark bruger på Forsvaret, op på 1,3 procent mod hidtil 1,17 procent ifølge Finansministeriets beregninger.

Det betyder, at der stadig er et stykke vej til de to procent af bnp, som Nato har en målsætning om, at alle lande i alliancen årligt skal bruge på forsvar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.