Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nationalpartiet: Rå tone er blevet hverdag

Formand for Nationalpartiet Kashif Admad deler Europarådets kritik af den danske udlændingedebat. Der skal virkelig siges noget grelt, før folk reagerer, mener han.

Kashif Ahmad har sammen med sine to brødre stiftet Nationalpartiet.
Kashif Ahmad har sammen med sine to brødre stiftet Nationalpartiet.

Den danske udlændingedebat er præget af en så hård tone, at man virkelig skal sige noget opsigtsvækkende, før folk reagerer. Det mener Kashif Admad, der er formand for Nationalpartiet, som han var med til at stifte sidste år.

»Jeg synes, at det er helt tydeligt, at der i løbet af de senere år er kommet en forråelse og en hårdere tone. Det, som siges, bliver hårdere og hårdere og opfattet som mere og mere almindeligt. Vi skal høre noget, der er meget radikalt anderledes, før vi reagerer på det,« siger han.

Kashif Admad er helt på linje med Europarådet, der i en ny rapport kritiserer tonen i den danske udlændingedebat. Rapporten fastslår ifølge Berlingske, at danske muslimer må finde sig i at blive omtalt stigmatiserende eller ligefrem racistisk i den politiske debat, og i medierne bliver de blandt andet forbundet med emner som sharia, fundamentalisme og terrorisme.

»Vi deler bestemt kritikken, og vi har selv været ude at sige noget tilsvarende. Det er en meget vigtig kritik, som bør tages alvorligt,« siger han.

Kashif Admad mener, at politikerne bærer hovedsvaret for den rå tone.

»De sætter en dagsorden ved den måde, de taler om folk på. Det er politikerne, der har en meget rå tone, som bare er blevet forværret år for år,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.