Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nationalpartiet kommer på stemmesedlen til næste valg

Det er lykkedes Nationalpartiet at indsamle nok underskrifter til at stille op til næste folketingsvalg.

Partiformand for Nationalpartiet Kashif Ahmad.
Partiformand for Nationalpartiet Kashif Ahmad.

Det er omsider lykkedes Nationalpartiet at indsamle nok underskrifter til at kunne stille op til næste folketingsvalg.

Det meddeler formand Kashif Ahmad mandag morgen.

- Vi har brugt al vores krudt på bureaukrati og vælgererklæringer. Nu ser vi frem til for alvor at gå i gang med at skaffe kandidater og videreudvikle vores politik, siger formanden.

Sammen med sine to brødre stiftede Kashif Ahmad Nationalpartiet i 2014. Partiet skal være en modvægt mod den højredrejning, der ifølge partiet er sket på udlændingeområdet.

Nationalpartiet blev ikke stemmeberettiget ved folketingsvalget i juni 2015. Dengang lykkedes det nemlig ikke at indsamle tilstrækkeligt mange af de såkaldte vælgererklæringer.

Derfor stillede partiet op med løsgængere, der dog ikke formåede at blive valgt ind. Blandt partiets kandidater var digteren Yahya Hassan, hvilket skabte stor mediebevågenhed. Han er dog siden blevet ekskluderet.

Hvis partiet bliver valgt ind ved næste valg, vil det gøre op med blokpolitikken, siger Kashif Ahmad.

- Uanset om der kommer et forslag fra højre eller fra venstre, vil vi tage udgangspunkt i, hvad der gavner vores samfund. Vi kan både være enige med Dansk Folkeparti og Enhedslisten, siger formanden.

Som udgangspunkt vil partiet dog pege på en rød statsminister.

Nationalpartiet er langt fra alene om at ville gøre op med blokpolitikken. Seneste efterlyste Morten Østergaard (R) et opgør med tanken om rød og blå blok.

Alligevel er der brug for et nyt parti, mener Khasif Ahmad.

- Danskerne har en større politikerlede end nogensinde. Det er tydeligt at se, at der er brug for et frisk pust, siger han.

- Folk har manglet et nyt parti, som gør op med blokpolitikken, og som fører en inkluderende politik. Et parti, som ikke sparker nedad på forskellig grupper i befolkningen og tager udgangspunkt i den laveste fællesnævner, mener han.

Et parti skal indsamle godt 20.000 underskrifter for at blive opstillingsberettiget ved valg til Folketinget eller EU-Parlamentet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.