Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nationalister på Folkemødet: Vi skal have lukket den åbne dør til Europa

En række nationalistiske grupper holdt lørdag fælles debat på Folkemødet, hvor de slog fast, at tilstrømningen af immigranter til Europa skal standses.

Højrenationalistiske stemmer debatterede lørdag ved Folkemødet på Bornholm i debatteltet på Kæmpestranden ved Allinge Havn. I midten Daniel Carlsen, Danskernes Parti. Til højre Giorgos Epitideios, Europaparlamentsmedlem, Gyldent Daggry. Til venstre Yvan Benedetti fra franske l’æuvre Française.
Højrenationalistiske stemmer debatterede lørdag ved Folkemødet på Bornholm i debatteltet på Kæmpestranden ved Allinge Havn. I midten Daniel Carlsen, Danskernes Parti. Til højre Giorgos Epitideios, Europaparlamentsmedlem, Gyldent Daggry. Til venstre Yvan Benedetti fra franske l’æuvre Française.

Luk den åbne dør til Europa, før vores lande overtages af folk udefra.

Hovedbudskabet var ikke til at tage fejl af fra de tre talere, der lørdag formiddag holdt debat på Folkemødet på Bornholm.

I et tætpakket telt diskuterede repræsentanter fra det græske parti Gyldent Daggry, den franske nationalistiske forening l’æuvre Française (den franske mission, red.) samt Danskernes Parti det, de ser, som et alarmerende fælles europæisk udlændingeproblem.

»Vi har det samme problem med immigration i Frankrig, Grækenland og Danmark,« sagde Yvan Benedetti fra l’æuvre Française, der for to år siden blev forbudt i Frankrig.

»Døren til Europa er ødelagt, og vi vil sætte den tilbage på plads,« slog Yvan Benedetti fast på et lettere gebrokkent fransk, men med fingeren i vejret for at pointere hans synspunkt.

Omkring 80 mennesker havde taget plads på stolerækker og uden for det hvide telt i den ene ende af festivalområdet, der lørdag var badet i en bagende sommersol.

I midten af de to udenlandske gæster var Daniel Carlsen, leder af Danskernes Parti, der havde stået for invitationen. Hans håb med lørdagens arrangement var at skabe opmærksom om det, flere grupperinger i europæiske lande ser som en højaktuel trussel. At de mange immigranter, der strømmer mod Europa, potentielt vil gøre de etniske befolkninger til et mindretal. Derfor ønsker grupperne at danne en fælles front.

»Europas folk vil uddø, hvis vi ikke gør noget nu,« lød det fra Daniel Carlsen, som tidligere på dagen havde SF-politikeren Özlem Cekic (SF) til højintens debat.

Lørdagens folkemødedag er omgæret af et usædvanligt højt sikkerhedsniveau, da den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders også besøger Allinge på Bornholm.

Sikkerheden var også til at få øje på ved Danskernes Partis telt, hvor flere betjente med skudsikre veste patruljerede omkring det hvide telt, og der var også hyret private sikkerhedsvagter til at holde øje med publikum.

Der var dog hverken mødt moddemonstranter med bannere eller slagord op, selvom flere spørgsmål fra publikum var præget af en modstridende holdning til de tre personer på scenen. Begge dele var Daniel Carlsen dog efterfølgende godt tilfreds med.

»Det er rigtig positivt, at der sidder forskellige mennesker. Der sidder folk, der er uenige med os eller midt imellem. Det giver et bedre udgangspunkt for debatten,« sagde han efter mødet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.