Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Naser Khader vil mødes med ophavsmænd til danskertest

Ifølge en stikprøve er størstedelen dumpet indfødsretstesten, som giver adgang til at blive statsborgere.

Det giver ingen mening at ville ændre indfødsretsprøven, inden det endelige resultat af tirsdagens prøve er klar, mener Naser Khader (K). (Arkivfoto) Scanpix/Bo Amstrup
Det giver ingen mening at ville ændre indfødsretsprøven, inden det endelige resultat af tirsdagens prøve er klar, mener Naser Khader (K). (Arkivfoto) Scanpix/Bo Amstrup

København. Det giver ingen mening at ville ændre spørgsmålene, inden det endelige resultat er klar for de 2446 personer, der var tilmeldte tirsdagens indfødsretsprøve.

Det mener indfødsretsordfører Naser Khader (K), som vil mødes med de fagfolk, der har formuleret spørgsmålene.

- Der må være en logik bag spørgsmålene. Den vil jeg gerne kende, inden jeg tager stilling til, om prøven skal laves om. Alt andet er forhastet, siger han.

En foreløbig sammentælling, som Politiken har lavet, viser, at mange udlændinge har dumpet prøven, som skal give dem adgang til statsborgerskab.

Derfor har både Venstre og Socialdemokraterne bebudet, at prøven skal laves om. Spørgsmålene skal være lettere, og de dumpede skal hurtigt have lov til at tage en ny prøve, mener partierne.

Det samlede officielle resultat ventes først at være klar inden for 14 dage. Men lokale resultater fra en lang række sprogcentre, hvor prøven blev afholdt, tyder på, at under hver tredje bestod.

Spørgsmålene i prøven er blevet beskyldt for at være for svære. Blandt andet har det skabt debat, at man skal kunne svare på, hvornår den første Olsen-bande-film havde premiere.

- Hvis man har læst baggrundsmaterialet, går jeg ud fra, at man vil kende svaret, siger Naser Khader.

- Jeg synes generelt, at spørgsmålene rammer det, vi gerne vil have. Folk skal vise, at har forståelse for nogle af de vigtigste begivenheder i dansk historie og de vigtigste elementer i dansk kultur.

Indfødsretsprøven består af 40 spørgsmål med to eller flere svarmuligheder. Hvis man skal bestå, skal man svare korrekt på mindst 32 af spørgsmålene. Man har 45 minutter til at tage prøven, og man må ikke bruge hjælpemidler.

Inden prøven har man dog fået udleveret et læremateriale. Det materiale er 35 ud af 40 spørgsmål baseret på. Resten af spørgsmålene handler om aktuelle emner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.