Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Naser Khader er meget rystet over klokkeklart plagiat

De to forfattere bag tilbagetrukket bog strides om, hvem der har ansvaret for en stor mængde afskrift.

ARKIVFOTO 2016 af Naser Khader-
ARKIVFOTO 2016 af Naser Khader-

København. Folketingsmedlem Naser Khader (V) beskyldes for at have plagieret en række tekster i sin bog "Hjertet Bløder" fra 2015, som er trukket tilbage af samme grund.

Bogen er skrevet sammen med journalist og forfatter Stig Matthiesen, og de to strides om ansvaret.

I en mail til Weekendavisen skriver Naser Khader, at han er "meget rystet" over dokumentationen, som han kalder "klokkeklart plagiat".

I et telefonopkald til Weekendavisen uddyber han:

- Jeg blev interviewet 15-20 gange til bogen, og så skulle Stig Matthiesen føre pennen.

- Hver gang vi havde talt om et emne, sendte jeg nogle litteraturhenvisninger til ham, og 2-3 måneder senere fik jeg manuskriptet, læste det og sagde god for det.

Den forklaring afviser medforfatter og journalist Stig Matthiesen overfor avisen.

- Jeg har ikke oversat ét ord fra engelsk til dansk. Alt, hvad der er kommet i "Hjertet Bløder", kommer fra Naser. Enten har jeg hørt ham holde foredrag, han har skypet fra Washington, eller han har sendt mig tekster på dansk.

- Altså ikke en eneste indholdsmæssig tilføjelse fra min side til Nasers talte ord eller fremsendte materiale, siger Stig Matthiesen.

Forlaget People's Press har set sig nødsaget til at trække bogen tilbage på grund af den omfattende dokumentation.

Mindst 11 af bogens i alt 75 små kapitler indeholder længere passager, som efter alt at dømme er skrevet af efter bøger, artikler og opslagsværker, som på intet tidspunkt nævnes i bogen.

Det viser Weekendavisens gennemgang af bogen. Da bogen udkom, undrede flere anmeldere sig over, at store dele lignede afskrift.


/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.