Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Næstformand bakker op om fusion mellem LO og FTF

LOs næstformand, Lizette Risgaard, bakker op om planerne om at fusionere LO og FTF til én stor hovedorganisation. Men baglandet skal høres, understreger hun.

Det er en god idé at fusionere de to hovedorganisationer LO og FTF til én stor og stærk organisation, der er politisk uafhængig. Det siger næstformand i LO Lizette Risgaard til Ugebrevet A4.

Planerne blev først luftet for mere end et år siden af LOs formand, Harald Børsting, og blev for nyligt cementeret, da LO og FTF sammen lancerede en kampagne frem mod folketingsvalget, hvor man også - igen - erklærede, at man vil være uafhængig af et bestemt politisk parti.

»Jeg tror, at vi kan være en langt stærkere interessevaretager både på den politiske og fagpolitiske bane ved at danne en ny hovedorganisation. Men det her skal ikke være et top-down-projekt. Vi skal bruge tid på at tale med baglandet og gøre hinanden trygge ved, hvad der vil ske, når vi engang trykker på knappen til en ny hovedorganisation. Men min vej er den vej. Der skal bare ikke være flere hundrede tusinder medlemmer, der ikke synes, at det er en god idé, og derfor er dialogen så vigtig,« siger Lizette Risgaard til A4.

Hun er før blevet udpeget som favorit til at overtage formandsposten i LO, når Harald Børsting går af til efteråret. Men for få dage siden meldte FOAs formand, Dennis Kristensen, ud, at han ville trække støtten til Risgaard, hvis hun ikke bakkede op om en fusion mellem FTF og LO.

Begge fagforbund har nedsat udvalg, der skal se på både de gode og dårlige sider ved at fusionere sygeplejerskerne med håndværkerne. Og så skal der debatteres frem til forbundenes kongresser til efteråret, hvor det altså også bliver et farvel til Børsting.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.