Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Muslimske piger kontrollerer og sladrer om hinanden

Muslimske piger angiver deres veninder, når de bryder familiens regler. Dermed fjerner de fokus fra sig selv.

Unge muslimer piger, der er vokset op med social kontrol i hjemmet, benytter selv samme undertrykkende kontrol ved at sladre om deres egne veninder.

Det siger Anita Johnson, direktør i krisecentret RED Safehouse.

Krisecentret hjælper muslimske unge, der er flygtet fra deres familier på grund af vold, æresrelaterede konflikter og social kontrol.

- Vi hører igen og igen, at det ikke er de voksne, der opdager det, når de unge bryder reglerne og for eksempel har været ude med en dreng.

- De her unge sladrer helt vildt om hinanden og fastholder hinanden i en kontrol. Hvis man hele tiden bliver begrænset, bliver man nødt til at få fokus væk fra sig selv, siger hun.

Anita Johnson deltager tirsdag i en høring i Folketingets udlændinge-, integrations- og boligudvalg om bekæmpelse af radikalisering i muslimske miljøer.

Her vil hun efterlyse en debat om den sociale kontrol, der hersker blandt pigerne.

- Når man er opvokset i sådan en kultur, så er det jo det, man gør. Det er de sociale spilleregler, de er vant til.

Anita Johnson foreslår, at folkeskoler og andre institutioner, der har med unge at gøre, sætter problemet på dagsordenen blandt de unge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.