Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Muhammed-udstilling aflyst i sidste øjeblik

Fremskridtspartiet har ifølge foreningen Stop Islamisering af Danmark opgivet at lægge telt til en udstilling af Muhammed-tegninger på Folkemødet lørdag.

Formanden for Stop Islamiseringen af Danmark, Anders Gravers Pedersen.
Formanden for Stop Islamiseringen af Danmark, Anders Gravers Pedersen.

Der bliver ikke udstillet Muhammed-tegninger på årets udgave af Folkemødet på Bornholm.

Fremskridtspartiet, der efter planen skulle huse udstillingen med tegninger af muslimernes profet lørdag, har nemlig aflyst begivenheden. Det fortæller Anders Gravers, formand for foreningen Stop Islamisering af Danmark (SIAD), som stod for udstillingen.

»Fremskridtspartiet har bakket ud og bukket under for pres fra Folkemødet,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

SIAD annoncerede i maj, at man ville udstille de kontroversielle tegninger i Fremskridtspartiets telt på Folkemødet. Det mødte massiv kritik og modstand fra flere sider.

Blandt andet afviste Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), udstillingen. I sidste måned sagde hun til Berlingske Nyhedsbureau:

»De hører ikke hjemme her. De må finde sig et galleri eller en kunstudstilling, der vil den slags.«

Anders Gravers fra SIAD understreger, at han fortsat vil arbejde for, at udstillingen ser dagens lys - i Danmark såvel som i Frankrig, Spanien og Storbritannien. Og hurtigst muligt, siger han.

»Vores ytringsfrihed er under pres, og det er en glidebane for demokratiet. Det er det første ja til sharia-loven. Og hvad bliver så det næste,« spørger Anders Gravers.

Udstillingen omfatter værker fra den amerikanske islamkritiker Pamela Gellers konkurrence om at tegne Muhammed, der i maj blev udsat for et mislykket terrorangreb. To islamister blev skudt og dræbt, da de forsøgte at angribe arrangementet i byen Garland i Texas.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.