Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morten Østergaard: Mette Frederiksen må vælge mellem os og Dansk Folkeparti

Den radikale partileder lægger afstand til socialdemokraterne, efter at partiet har nærmet sig DF. Socialdemokratiet skal ikke regne med støtte fra de radikale for enhver pris, hvis partiet fortsætter med at »udviske forskellene« mellem sig selv og Dansk Folkeparti.

Det siger Morten Østergaard i et interview med Information i dag.

»Så hvis det, socialdemokraterne vil, er at udviske forskellen totalt mellem dem og Dansk Folkeparti og lede Danmark i den retning, så kan der jo også komme et tidspunkt, hvor vi må gøre vores stilling op,« siger han til Information.

I Jyllands-Posten søndag udelukker DF-formand Kristian Thulesen Dahl, at der kan blive tale om en SDF-regering efter næste valg. »Ting skal modnes,« siger han, men understreger, at de to partier har et tæt samarbejde.
De radikale vil da også fortsat pege på Mette Frederiksen som statsminister, fordi det ifølge Morten Østergaard er der, de kan opnå mest indflydelse lige nu. Men det kan hurtigt ændre sig.

Østergaard nævner diskussionen om bederum på uddannelsesinstitutioner og et forslag om at hæve grænsen for, hvor meget udlændinge skal tjene, før de kan få opholdstilladelse, som eksempler på, hvor Socialdemokratiet har bevæget sig for langt til højre.

»Vi står ved en korsvej,« siger den radikale leder med henvisning til, at verdens ledere skal beslutte sig for, om de ønsker sig åbne eller lukkede samfund.
»Jeg synes desværre, at der er en tendens til, at alliancen mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet i meget høj grad handler om at skærme Danmark af,« siger han.

Er socialdemokraterne blevet mere en del af det problem end af løsningen?

»Ja, desværre.«

Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen afviser kritikken.

»Det er noget vrøvl at sige, at der ikke er forskel på Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og det ved Morten Østergaard også udmærket godt,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.