Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morten Østergaard: EFI fortsætter trods hidtil skarpeste advarsel

ARKIVFOTO. Morten Østergaard (R), januar 2014-september 2014. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)
ARKIVFOTO. Morten Østergaard (R), januar 2014-september 2014. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

Han slog sig som ny radikal skatteminister op på at være garant for borgernes retssikkerhed i forhold til Skat. I sommeren 2014 modtog Skatteministeriet den hidtil skarpeste advarsel om problemerne med EFI. Afsenderen var Skatteministeriets Interne Revision i sommeren 2014, der udtrykte alvorlig bekymring over inddrivelsessystemet i en rapport stilet direkte til departementschef Jens Brøchner i Skatteministeriet. SIR skrev bl.a., at det var »en væsentlig trussel mod retssikkerheden, at Skat foretager inddrivelsesindsatser på ikke-retskraftige krav.«

Advarslen fik Skat og Skatteministeriet til at bestille en lang række eksterne undersøgelser og samtidig flytte hundredvis af medarbejdere over til at håndtere inddrivelsesopgaverne manuelt og rydde op i de forældede data.

Morten Østergaard måtte også informere Folketinget om, at 900 millioner kroner var tabt på grund af EFI.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.