Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morten Østergaard: Allerslev-exit skaber radikal lettelse

Onsdag sagde Anna Mee Allerslev farvel og tak til politik efter en række møgsager tæt på kommunalvalget.

Partileder for Radikale Venstre Morten Østergaard taler på hovedscenen på Folkemødet i Allinge på Bornholm torsdag den 15. juni 2017.
Partileder for Radikale Venstre Morten Østergaard taler på hovedscenen på Folkemødet i Allinge på Bornholm torsdag den 15. juni 2017.

Det er den helt rigtige beslutning, som Anna Mee Allerslev (R) onsdag kom frem til, da hun kvittede politik som konsekvens af den seneste tids møgsager med hende i centrum.

Det mener De Radikales leder, Morten Østergaard.

Allerslev var ellers partiets spidskandidat til kommunalvalget 21. november i København. Her er hun nu også afgående beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Spørgsmål: Morten Østergaard, tirsdag var hun ifølge dig den rigtige spidskandidat for jer i København. Nu har hun trukket sig. Hvad siger du til det?

»Siden hun ringede til mig i morges ved 06-tiden, har jeg bakket hende op i, at tiden var kommet til at vige pladsen, så hun gav resten af de radikale kandidater mulighed for at diskutere vores politiske visioner, «siger Østergaard.

Spørgsmål: Hun er ikke en hvem som helst i partiet. Hvorfor har du ikke forsøgt at overtale hende til at blive, når du tirsdag sagde, at hun var den rigtige spidskandidat for jer?

»Situationen var ikke til at bære længere for hende eller for resten af partiet.«

»Hvis vi skal genvinde tilliden hos københavnerne, var det nødvendigt, at det ikke handlede om sager angående Annas administration på rådhuset, men om vores politiske visioner.«

»Jeg tror, at der er mange radikale i resten af landet, som er lettede over, at de nu kan tale om, hvad de vil med deres egen by, og ikke skal forholde sig til, hvad der foregår på Københavns Rådhus,« siger Østergaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.