Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morten Messerschmidt vender tilbage: »Jeg var overrasket over, hvor hårdt den slags kan ramme«

Den udskældte DF'er holder grundlovstale mandag og vender derefter tilbage til Europa-Parlamentet.

Dansk Folkeparti holder valgfest på Christiansborg. Her Morten Messerschmidt.
Dansk Folkeparti holder valgfest på Christiansborg. Her Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt nærmer sig et politisk comeback, oplyser han til TV2.

- Jeg var faktisk overrasket over, hvor hårdt den slags kan ramme. Og jeg må også sige, at jeg havde egentlig aldrig troet, det skulle ramme mig, siger Messerschmidt til TV2.

Messerschmidt, der er medlem af Europa-Parlamentet, har været ude af politik siden oktober efter et ildebefindende. Det fik han efter afsløringer af misbrug af EU-midler i EU-fondene Meld og Feld.

Mandag er han tilbage, oplyser DF's næstformand, Søren Espersen, til Ekstra Bladet.

- Morten holder grundlovstale på mandag, og så starter han formentlig i parlamentet umiddelbart i dagene efter, siger DF's næstformand, Søren Espersen, til Ekstra Bladet.

- Når han begynder, så er det 100 procent. Jeg var sammen med ham for 14 dage siden, og han er i storform. Han glæder sig til at starte, siger Espersen.

Morten Messerschmidt har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009. I 2014 blev han valgt med 465.758 personlige stemmer. Det er det højeste antal personlige stemmer nogensinde i Danmark.

Det var ventet, at Messerschmidt ville vende tilbage i enten april eller maj. Nu bliver det altså juni.

Tilbage i marts blev han valgt som næstformand i Europa-Parlamentets Forfatningsudvalg. Og efterfølgende ansatte han Erik Bjørn Møller som ny spindoktor.

Erik Bjørn Møller har blandt andet en fortid som pressechef i Socialdemokratiet og daværende partiformand Mogens Lykketoft.

Erik Bjørn Møller afløste Kristian Wederkinck Olesen, der efter seks år hos Messerschmidt tiltrådte en stilling som pressechef i Ministeriet for offentlig Innovation.

- Det er klart, at Meld- og Feld-sagen har givet nogle ridser i lakken - og det bliver en selvstændig udfordring at få den sag lagt bag os, selv om den kommer til at fylde meget i starten, sagde Erik Bjørn Møller til Altinget i forbindelse med ansættelsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.