Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morten Messerschmidt er tilbage: »At kalde det svindel, synes jeg, er noget af en stramning«

DF'eren Morten Messerschmidt blev sygemeldt i oktober oven på en sag om muligt misbrug af EU-midler.

Der er begået fejl og sjusket.

Men anklagerne om svindel med EU-midler i fonden Feld og partialliancen Meld er "noget af en stramning", mener Dansk Folkepartis raskmeldte europaparlamentariker Morten Messerschmidt.

- Der har været et rod med formalia. Det er jeg ked, og det er mit ansvar.

- Men at kalde det svindel, synes jeg, er noget af en stramning, siger han til TV2 News.

Morten Messerschmidt har været ude af politik siden oktober, hvor han fik et ildebefindende.

Det skete oven på anklager om misbrug af EU-midler i Meld og Feld.

- Nu foregår der en undersøgelse i Olaf (EU's antisvindelenhed, red.). Det rigtige er, at de får svarene på de spørgsmål, som de må have, siger Morten Messerschmidt til TV2 News.

- Jeg vil skrive til Olaf, for jeg har ikke hørt fra dem i det år, de har kigget på de EU-skeptiske partier.

Morten Messerschmidt erkender, at hvis Olaf finder, der har været tale om svindel, så er det hans ansvar.

- Det, der er kommet frem, gør, at man må sige, at der er begået fejl eller sjusk eller, hvad man vil kalde det. Men det er ikke noget, jeg vil kalde svindel, siger han til TV2 News.

Morten Messerschmidt har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009. I 2014 blev han valgt med 465.758 personlige stemmer. Det er det højeste antal personlige stemmer nogensinde i Danmark.

I maj 2016 afgjorde Europa-Parlamentets politiske ledelse, at både Meld og Feld misbrugte EU-midler til at føre dansk kommunal valgkamp.

Dansk Folkeparti har besluttet at betale alle midler fra partialliancen og fonden Feld tilbage. Der er tale om i alt 2,6 millioner kroner.

Men selv om Dansk Folkeparti har valgt at betale pengene tilbage, betyder det ikke, at EU-midlerne er brugt forkert, påpeger han over for TV2 News.

- Det skal udredes, om vi har gjort noget forkert, siger Morten Messerschmidt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.