Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Möger gav rosenkål til Holger K.

Den afgående skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF), citerede sit partis stifter, Aksel Larsen, da han overdrog sit ministerium til Holger K. Nielsen og gav ham et rosenkål i gave.

Den ny skatteminister Holger K. Nielsen holder tale for den afgående skatteminister Thor Möger Pedersen ved overdragelsen tirsdag d. 16 oktober 2012 i Skatteministeriet. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2012)
Den ny skatteminister Holger K. Nielsen holder tale for den afgående skatteminister Thor Möger Pedersen ved overdragelsen tirsdag d. 16 oktober 2012 i Skatteministeriet. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2012)

Det er ikke med sin gode vilje, at 27-årige Thor Möger Pedersen forlader Skatteministeriet. Det lod han vide under overdragelsen til sin 62-årige partifælle, Holger K. Nielsen.

- Jeg er jo kendt som en mand, der har drejebøger til det meste, men ret skal være ret, det her stod ikke i en af dem, sagde Thor Möger i Skatteministeriet tirsdag eftermiddag, hvor han også følte trang til at »betrygge« medarbejderne i ministeriet:

- Jeg tror, Holger og min mentale alder er cirka den samme, sagde han.

Det er selvsagt den yngste minister i regeringen, der giver skatte-stafetten videre til den ældste. Og som traditionen foreskriver, gav Thor Möger en gave til den nye minister. Til Holger K. Nielsens store overraskelse: Et rosenkål. Herefter citerede Möger sit partis stifter, Aksel Larsen:

- Hvis man har en mening med at deltage i politik, så må det være den, at man vil have indflydelse og magt til at virkeliggøre sine ideer. Hvis man bliver skrækslagen den dag, man får tilbudt del i magten, så hører man til »nederlagets mænd«. Hvis man ikke er mere fast i overbevisningen om sine synspunkters rigtighed og om, at man vil kunne holde fast ved dem, så bør man opgive politik og give sig til at dyrke kål, citerede Thor Möger.

»En af de største begavelser, jeg har mødt«

Holger K. Nielsen kvitterede med bogen »Uncommon People« af den britiske marxist Eric Hobsbawm.

- Det her ikke nogen pjattegave. Jeg ved, du er et meget seriøst menneske, sagde Holger K. Nielsen, der også roste Möger for at være »en af de største begavelser, jeg har mødt.«

Thor Möger har med sine kun 27 år gjort turbo-karriere i Folketinget. Han blev hentet direkte ind på posten som skatteminister i oktober 2011 og er altså ikke valgt ind som medlem af Folketinget. Det betyder, at han nu sættes helt uden politisk indflydelse.

Den nye skatteminister, Holger K. Nielsen, er ifølge Berlingskes kommentator en driftsikker og erfaren politiker, der vil kunne varetage ethvert ministerium.

- I Skatteministeriet bliver han SFs økonomiske tovholder. Her vil han være aldeles habil, og på den måde giver det mening, at han kommer ind i det økonomiske ministerium, som SF råder over, siger Thomas Larsen.

Næste overdragelse sker 14.30, hvor Ole Sohn (SF) siger farvel til Erhvervs- og Vækstministeriet og byder Annette Vilhelmsen velkommen. Det formodes at være mindre vemodigt, eftersom Ole Sohn selv har bedt om fritagelse fra sin ministerpost.

TV: Se video fra overdragelsen

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.