Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Modersmålsundervisning er på vej tilbage

De tre regeringspartier er klar til at genindføre modersmålsundervisning til tosprogede elever. I Danmark taler vi dansk, lyder reaktionen fra Venstre. VKO afskaffede kommunepligten til at udbyde undervisningen i 2002.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Tosprogede elever i den danske folkeskole skal atter undervises på deres forældres sprog. Det er meldingen fra de tre regeringspartier, der ifølge jp.dk nu vil arbejde for genindføre modersmålsundervisningen, som blev afskaffet under den forrige regering.

- Modersmålet er hjertesproget. Det er vigtigt at kunne sit modersmål for at klare sig godt i mange andre fag i skolen, så derfor vil vi tilbyde eleverne at få undervisning i det, siger SFs uddannelsesordfører, Annette Vilhelmsen, til netavisen.

- Vi vil gerne den vej, for der er bestemt faglige argumenter for at give modersmålsundervisning, siger S-ordfører Troels Ravn.

Han vil dog ikke love, at alle tosprogede får tilbud om modersmålsundervisning. Det er op til kommunerne og deres økonomiske råderum, lyder det fra Troels Ravn.

I Venstre, der var med til at afskaffe modersmålsundervisningen, er man ikke begejstret over udsigten til et comeback.

- I Danmark taler vi dansk. Man har ret til at lære alle de sprog, man vil, men det skal foregå i fritiden. Det er ikke en offentlig opgave, siger integrationsordfører Inger Støjberg til jp.dk.

I dag er det kun elever med forældre fra andre EU-lande, Færøerne eller Grønland, der har krav på modersmålsundervisning. Kommunerne har dog mulighed for frivilligt at tilbyde undervisning til elever fra lande uden for EU.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.