Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ministerkollega »har fuld tillid til Uffe Elbæk«

Uddannelsesminister Morten Østergaard bakker fortsat op om kulturminister Uffe Elbæk, efter at Elbæk er kommet i yderligere modvind i sagen om mulig nepotisme.

Kulturminister Uffe Elbæk (RV) på vej til gårsdagens samråd om ministerens arangementer på Akadamiet For Utæmmet Kreativitet.
Kulturminister Uffe Elbæk (RV) på vej til gårsdagens samråd om ministerens arangementer på Akadamiet For Utæmmet Kreativitet.

Der er ikke mange radikale, der på vej ind til onsdagens gruppemøde på Christiansborg ønsker at sige noget om kulturminister Uffe Elbæk (R) og sagen om mulig nepotisme i forbindelse med en række arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) gør det dog i en kort kommentar klart, at han fortsat stoler på sin ministerkollega.

- Jeg har fuld tillid til Uffe Elbæk, og nu skal jeg til gruppemøde, lød det fra Morten Østergaard.

Gruppeformand Marianne Jelved og resten af de radikale folketingsmedlemmer har ikke ønsket at sige noget til pressen inden gruppemødet. Den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), var klokken 12 torsdag ikke dukket op til gruppemødet, der begyndte 11.30, men nummer to i partiets hierarki, Morten Østergaard, bakker altså fortsat op om Uffe Elbæk.

Elbæk er beskyldt for at have favoriseret gøglerskolen Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK) ved at afholde fem arrangementer på skolen, hvor hans mand er ansat. Under et fire timer langt samråd i Folketingets Kulturudvalg kom det frem, at kulturministeren var blevet advaret af sine embedsmænd mod at holde flere møder på AFUK, selvom han tidligere har påstået det stik modsatte.

Det har resulteret i, at et enstemmigt kulturudvalg tirsdag aften besluttede at bede statsrevisorerne om at indbringe sagen for Rigsrevisionen for at få undersøgt, om kulturministeren bevidst har favoriseret skolen. Det kan ifølge formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), ende med, at Uffe Elbæk må gå af.

- Ministerens opgave under samrådet tirsdag var at øge tilliden til sin person og sin embedsførelse, og der skete så det præcis modsatte. Der er en væsentlig risiko for, at det kan ende med hans afgang, sagde Peder Larsen til Berlingske Nyhedsbureau onsdag morgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.