Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ministerium planlagde banktrussel nøje

Erhvervsminister Annette Vilhelmsen blev forberedt af sine rådgivere på at true bankerne med et lovindgreb, viser internt papir.

ARKIVFOTO. Forud for tv-interviews mandag om Danske Banks nye gebyrer forberedte rådgivere i Erhvervs- og Vækstministeriet Annette Vilhelmsen (SF) til at true bankerne med et lovindgreb.
ARKIVFOTO. Forud for tv-interviews mandag om Danske Banks nye gebyrer forberedte rådgivere i Erhvervs- og Vækstministeriet Annette Vilhelmsen (SF) til at true bankerne med et lovindgreb.

Forud for tv-interviews mandag om Danske Banks nye gebyrer forberedte rådgivere i Erhvervs- og Vækstministeriet Annette Vilhelmsen (SF) til at true bankerne med et lovindgreb. Det fremgår af Vilhelmsens talepapir, der ligeledes blev sendt til flere politikere i regeringspartierne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten, der har læst papiret.

- På baggrund af disse drøftelser vil jeg tage stilling til, hvorvidt vi skal iværksætte eventuelle lovgivningsinitiativer, står der blandt andet i talepapiret ifølge avisen.

Annette Vilhelmsens rådgivere planlagde angiveligt, at truslen skulle falde i TV 2 Nyhederne mandag aften, men da udsendelsen gik i gang, valgte Annette Vilhelmsen alligevel at undlade at gøre brug af den.

Denne ændring i forløbet nåede dog aldrig frem til blandt andre Socialdemokratiets erhvervsordfører, Benny Engelbrecht (S), hvorfor han efter alt at dømme handlede i god tro, da han mandag aften i flere medier truede Danske Bank med lovindgreb, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hverken Annette Vilhelmsen eller Benny Engelbrecht har ønsket at kommentere avisens oplysninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.