Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ministerium beskyldes for SU-spin

Det er ærgerligt, at SU-debatten skal foregå på så useriøst et grundlag, lyder det fra Danske Studerendes Fællesråd.

Morten Østergaard.
Morten Østergaard.

Det var rent spin, da uddannelsesminister Morten Østergaard (R) omkring nytår på baggrund af tal fra Uddannelsesministeriet kunne konkludere, at det ikke vil udløse store sociale problemer, når regeringen i år skal finde to milliarder kroner ved at ændre i SUen.

Ministerens udmelding kom, da tallene viste, at akademikerbørn oftest nøler med studiet, men af andre tal fra samme ministerium fremgår det, at børn af ufaglærte rent faktisk bruger længst tid på studierne, og det får blandt andre Danske Studerendes Fællesråd til at rette skytset mod ministeriet. Det skriver Information.

- Det er jo manipulation, når grundigere undersøgelser viser, at de ufaglærtes børn tager længst tid. Det er ærgerligt, at SU-debatten skal foregå på så useriøst et grundlag, men hvis vi skal mane myterne i jorden, så vil beskæringer i det sjette års SU betyde, at færre vil gennemføre studier og færre vil søge om optagelse, siger Jakob Ruggard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd (DSF) til avisen,

Også hos Akademikernes Centralorganisation er man frustreret over, at debatten om SU har taget den drejning. Her kræver man, at regeringen snart kommer på banen.

- SU-debatten er efterhånden omgærdet af så meget konstruktion af virkeligheden og folk, der lemper halve sandheder ud i medierne; derfor er det på tide, at regeringen melder klart ud, hvad den vil, siger formand Erik Jylling til Information.

Uddannelsesministeriet forklarer til avisen, at tallene fra ministeriet også viste, at ufaglærtes børn brugte mest tid. Her forklarer man, at det er journalisterne vinkling af historien, der drejede den over på akademikerbørnene.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.