Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Ministeren har ikke gjort det nemmere for sig selv«

De Konservative er skuffet over miljøministerens svar eller mangel på samme i samråd om landbrugspakken.

København: - Ministeren har ikke gjort det nemmere for sig selv.

Sådan lyder reaktionen fra De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, efter det knap tre timer lange samråd med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Her har både støttepartiet og den samlede opposition afkrævet ministeren svar på de omdiskuterede beregninger bag regeringens fødevare- og landbrugspakke. En pakke, som blå blok - inklusiv De Konservative - indgik aftale om før jul.

- Jeg skal nok sige mere senere. Jeg er skuffet over, at ministeren ikke vil erkende, at der er lagt nogle tal frem, som ikke er retvisende, siger Rasmus Jarlov og tilføjer, at der nu efter samrådet vil blive afholdt udvalgsmøde.

Herefter vil han fortælle, hvad konsekvenserne bliver.

Eva Kjer Hansen fastholder efter samrådet, at hun ikke har vildledt Folketinget om miljøeffekterne i pakken.

- Jeg har jo lagt alt åbent frem, sendt rapporter og notater til Folketinget, så Folketinget har kunnet følge med i forudsætninger bag de politiske beslutninger, vi har truffet. Det står jeg fuldt ud på mål for, siger hun.

- Jeg drøfter med partierne bag aftalen, hvad der videre skal ske.

Under samrådet konstaterede De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, på Twitter, at ministeren "slet ikke" svarede på hendes spørgsmål:

- Ufatteligt at være så arrogant, når syv førende forskere undsiger ens regnemetode.

Udtalelsen henviser til den høring, der gik forud for samrådet, hvor syv forskere gav deres syn på beregningerne i landbrugspakken.

Fra den anden side af salen er De Radikales miljøordfører, Ida Auken, enig med De Konservative i, at Eva Kjer Hansen ikke har gjort situationen nemmere for sig selv.

- Samrådet bragte kun ministeren længere ud, hvor hun ikke kunne bunde. Vildledende og skadeligt for miljøet, skriver hun på Twitter.

En lignende melding kommer fra Socialdemokraternes landbrugsordfører, Simon Kollerup.

- Jeg synes, at vi med det her samråd har givet ministeren en fremstrakt hånd til at erkende, at hun har vildledt folketinget ved at give forkerte informationer.

- Men i stedet valgte hun at bruge flere timer sammen med Folketingets miljø- og fødevareudvalg på at grave sig dybere og dybere ned i et hul, siger han efter samrådet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.