Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil slippe pensionsmilliarder fri til investering

Hvis reglerne liberaliseres, frigives der 132 milliarder kroner, som iværksætterne skal kunne få fingre i.

Drop rigide regler og sæt privates pensionsformuer fri til investeringer, så der kan skabes vækst, er budskabet fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Han er klar til tage et opgør med regler, som forhindrer folk med private pensionsformuer i at investere i nye virksomheder, skriver Børsen.

Liberaliseres reglerne, frigives der 132 milliarder kroner, som især iværksætterne kan få fingre i.

- Jeg er positivt indstillet over for at få liberaliseret regler, der begrænser, at man kan bruge private pensionsopsparinger på investeringer i iværksættervirksomheder, siger Troels Lund Poulsen til avisen.

Danskerne har mere end 483,4 milliarder kroner stående på frivillige, private pensionsopsparinger som eksempelvis ratepension eller kapitalpension.

I dag skal man have minimum 500.000 kroner stående på en privat pensionskonto i banken, før man må investere i en iværksættervirksomhed.

Som minimum skal man investere 100.000 kroner i et selskab, og så må man højst investere 50 procent af den del af opsparingen, der er på over to millioner kroner, skriver Børsen.

- Jeg er interesseret i, at private pensionspenge kommer ud at arbejde, så de kan stimulere virksomheder, der skaber vækst herhjemme.

- Det er klart, at der også er nogle skattemæssige konsekvenser af det her, så jeg kan ikke bare sige, at det gør jeg fra i morgen, men vi skal drøfte det i regeringen - men jeg synes, det er et spændende forslag, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.