Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil øge fokus på »almindelige« danskeres sundhed

Sundhedsminister Astrid Krag vil øge fokus på forskellen i levetid for »almindelige« danskere og gøre op med forestillingen om, at uligheden hovedsageligt hører hjemme blandt udsatte grupper.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) mener, det er et problem, at det ofte bliver de udsatte gruppe som hjemløse, prostituerede og narkomaner, man snakker om, når man snakker om ulighed i sundheden. Hun mener i langt højere grad, at fokus også bør rettes mod forskellen i levealder blandt »almindelige« danskere, skriver Information.

Ministeren henviser til, at de danske mænd på 30 år, der tjener mindst, gennemsnitligt dør 10 år tidligere end deres jævnaldrende med de højeste indkomster. For 25 år siden var den forskel kun 5,5 år.

- Det er en ulighed, som nemt bliver usynlig. For buschaufføren og advokaten står jo i kø sammen i Netto, de har deres børn i samme daginstitution og samme folkeskole og har på mange måder det samme hverdagsliv. Men forskellen i gennemsnitlig levetid er altså 10 år, og det er markant. Den ulighed i, hvor lang tid vi lever, kommer til at tage yderligere fart, hvis ikke vi gør noget grundlæggende ved det, siger Astrid Krag til Information.

Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, er enig med sundhedsministeren i, at sundhed skal være for alle. Samtidig understreger han dog, at der er »et kæmpe gab i sundheden mellem de mest udsatte grupper og andre danskere«.

- En regering med sundhedsministerens partifarve burde være mest optaget af, hvordan det ser ud for dem, der har det sværest i dag. Og det er altså de udsatte, siger han til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.