Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil lovliggøre brug af både donoræg og donorsæd

Det skal være muligt for kvinder at føde børn, som ikke er genetisk beslægtet til forældrene, mener minister.

Som loven er i dag, er det ikke muligt at give fertilitetsbehandling i de situationer, hvor der hverken er æg eller sæd, der kan bruges. Det vil fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) nu lave om på (arkivfoto). Scanpix/Morten Thun
Som loven er i dag, er det ikke muligt at give fertilitetsbehandling i de situationer, hvor der hverken er æg eller sæd, der kan bruges. Det vil fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) nu lave om på (arkivfoto). Scanpix/Morten Thun

København. Par, der har problemer med at få børn, kan se frem til en ny mulighed for at skabe en familie.

Således vil fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) fremsætte et lovforslag, der skal lempe et forbud mod dobbeltdonation.

Det skriver Berlingske.

Dobbeltdonation betyder, at en kvinde kan modtage både æg og sæd fra en donor.

Metoden kan eksempelvis bruges, når hverken moren eller faren er fertil.

Et barn, der bliver til ved hjælp af dobbeltdonation, er altså ikke biologisk beslægtet med hverken sin far eller mor.

- Vi hjælper allerede mange ufrivilligt barnløse, som har brug for hjælp fra sundhedsvæsnet til at blive forældre, skriver ministeren i en kommentar til Berlingske.

- Men som loven er i dag, er det ikke muligt at give fertilitetsbehandling i de situationer, hvor der hverken er æg eller sæd, der kan bruges. Det er ofte en stor sorg for de mennesker, der ikke kan få et barn, som de brændende ønsker sig.

- Jeg håber, at de andre partier vil bakke op om lovforslaget, skriver Karen Ellemann.

Der er et politisk ønske om, at barnet skal have mulighed for at få delvist kendskab til sit biologiske ophav.

Derfor vil det kommende lovforslag indeholde et krav om, at den ene donor skal være ikke-anonym, når en kvinde bliver gravid ved hjælp af både donoræg og donorsæd.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan enlige danskere og ufrivilligt barnløse par i stigende grad drager til eksempelvis Spanien, Tjekkiet eller Rusland for at købe donoræg og for at blive behandlet.

Det sker netop som følge af det danske forbud mod dobbeltdonation.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.