Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil lade ledige fortsætte frivilligt arbejde

Troels Lund vil forlænge en ordning, som lader personer på dagpenge og efterløn arbejde mere frivilligt.

Arkivfoto: Troels Lund vil forlænge en ordning, som lader personer på dagpenge og efterløn arbejde mere frivilligt.
Arkivfoto: Troels Lund vil forlænge en ordning, som lader personer på dagpenge og efterløn arbejde mere frivilligt.

Personer på dagpenge eller efterløn skal fortsat kunne være frivillig hjælpetræner i den lokale boldklub eller stå bag kassen i en genbrugsbutik i op til 15 timer ugentligt.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil forlænge en forsøgsordning, som frem til marts sørgede for, at dagpengemodtagere og personer på efterløn kunne lave mere frivilligt arbejde uden at blive modregnet i ydelsen.

Tidligere blev personer ifølge Beskæftigelsesministeren modregnet i ydelsen, hvis de lavede mere end fire timers frivilligt arbejde om ugen.

De regler ønsker ministeren ikke at vende tilbage til.

»Det vil jeg først og fremmest gøre for ikke at komme i den situation, at man skal vende tilbage til nogle meget restriktive og rigide regler, som er konsekvensen, når forsøgsordningen er udløbet,« siger han.

Det har tidligere været konflikter om frivilligt arbejde for borgere på dagpenge fremme i medierne. I 2015 blev den toårige forsøgsordningen derfor etableret.

Hvorfor skal ledige på dagpenge beskæftige sig med frivilligt arbejde frem for at komme tilbage på arbejdsmarkedet?

»Jeg synes ikke, at det er enten eller. Det er vigtigt at sikre, at vi ikke kommer til at straffe dem, der gerne vil lave en frivillig indsats, unødigt hårdt.«

»Det, at man laver noget samfundsnyttigt arbejde igennem en frivillig forening, er også med til at holde folk i gang. Det er noget, som jeg faktisk er overbevist om også kan være med til at få dem tættere på et arbejde,« siger ministeren.

Forsøgsordningen har ifølge ministeren vist, at frivilligt arbejde kun har en minimal effekt på at holde de ledige i arbejdsløshed.

Troels Lund Poulsen har talt med flere af Folketingets partier om at fastholde ordningen frem til 1. januar 2018.

Til efteråret fremlægger regeringen et nyt udspil til nye regler på området. I 2018 skal de nye regler gerne være trådt i kraft, lyder det fra ministeren. Han kan endnu ikke løfte sløret for, hvad udspillet kommer til at omhandle.

Lovforslaget om en forlængelse af ordningen, der lader personer arbejde mere frivilligt, bliver fremsat 25. april.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.