Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil »kontrollere sig ud af« hestekødssag

Skandalen om hestekød i fryselasagner fra Frankrig får nu fødevareminister Mette Gjerskov til at skærpe kontrollen. Sammen med Fødevarestyrelsen har hun taget tre nye initiativer.

Hakket oksekød. ARKIVFOTO
Hakket oksekød. ARKIVFOTO

Der skal med garanti ikke være hestekød i de lasagner, der ligger i frysedisken i de danske supermarkeder.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har efter et møde med Fødevarestyrelsen tirsdag besluttet at skærpe kontrollen i sagen om de påståede oksekødslasagner, der viste sig at indeholde hestekød. For kontrol er måden at løse en sådan skandale på, mener hun.

»Vi taler med vores samarbejdspartnere om det her, vi får stoppet problemet ved kilden, og så kontrollerer os ud af det, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Selv om der ikke er fundet hestekød i lasagner i Danmark, har danske supermarkeder valg at fjerne fryselasagner af det franske mærke Comigel fra hylderne. Og for at undersøge nærmere om der kunne være en dansk udløber af skandalen, som ministeren betegner som »svindel og humbug« har hun i samråd med Fødevarestyrelsen sat tre initiativer i værk.

»Det første er, at styrelsen tjekker, at supermarkedskæderne rent faktisk har hevet risikovarerne ned fra hylderne. Det andet handler om, at de skal lave en screening ude i supermarkederne for at finde ud af, om der er risiko for, at der er svindlet med emballagen på andre varer. Og som det sidste vil vi følge op på supermarkedskædernes analyser af de produkter, som er blevet fjernet, så vi kan bruge det fremadrettet,« siger Mette Gjerskov.

Initiativerne følger EU-kontrolreglerne og er ifølge ministeren nødvendige, fordi der lige nu er »en særlig risiko, vi må forholde os til«. Alligevel vil hun ikke komme nærmere ind på, om EU-kontrollen, der har været hidtil, har svigtet.

»Først når vi ved, hvad der er op og ned i den her sag, kan vi vurderer om kontrollen er svigtet,« slår hun fast.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks