Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil klæde adoptivforældre bedre på

Landets kommuner skal være bedre klædt på til at hjælpe forældre, der adopterer, lyder målsætningen fra socialminister Karen Hækkerup efter krisemøde om adoption.

Dokumentaren om pigen Masho har sat gang i den store debat om adoptionsforhold.
Dokumentaren om pigen Masho har sat gang i den store debat om adoptionsforhold.

En række undersøgelser skal kaste lys over, hvordan der bliver bedre styr på adoptionsområdet. Det er meldingen fra social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der fredag morgen har holdt krisemøde med Folketingets socialordførere.

Politikerne er blandt andet blevet enige om, at kommunerne skal være bedre rustet til at håndtere adoptivbørn.

- Vi kigger helt generelt på, hvordan vi kan blive bedre til at klæde adoptionsforældrene på, og hvordan kan vi sørge for, at kommunerne kender forældrenes udfordringer, siger Karen Hækkerup.

Det er dokumentaren »Adoptionens pris«, der udstiller store problemer i en adoptionssag, som har fået ministeren til at reagere. Ankestyrelsen er nu ved at kigge på den konkrete sag, og samtidig har ministeren sat gang i en række undersøgelser, der skal bidrage til at få styr på området.

- Vi har aftalt at bede Ankestyrelsen kigge på, hvordan man generelt kan klæde kommunerne på, så de bliver endnu bedre til at vide, hvordan de skal hjælpe, når der er adoptivbørn, siger Karen Hækkerup, der forventer at mødes med socialordførerne igen, når konklusionerne ligger klar.

- Når de undersøgelser er færdige, mødes vi og snakker videre, for der skal selvfølgelig være styr på det her område, siger Karen Hækkerup.

Ud over at klæde kommunerne bedre på, vil man også styrke forældrene. Blandt andet vil ministeren se på, om der skal ændres i godkendelsesproceduren i forbindelse med adoptioner.

- Vi er ved at kigge på, hvordan man kan ændre godkendelsen af adoptivforældre, for det er klart, at hvis man skal godkendes - og især godkendes til at modtage et ældre barn eller et barn med særlige vilkår - så skal man være klædt på til den opgave, siger Karen Hækkerup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.