Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil have forurenende tog ud af København

Miljøminister Ida Auken er enig med borgergruppe i, at forurenende diesellokomotiver ikke bør køre nær tætbebyggede områder.

Borgergruppen Togforurening.dk har over for miljøminister Ida Auken (SF) argumenteret for, at forældede diesellokomotiver, der udleder sundhedsskadelige partikler, ikke bør køre på så tætbeboede strækninger, som det er tilfældet i dag. Ministeren erklærer sig enig, skriver Politiken.

- Vi er jo i gang med en større elektrificeringsplan, og man kan ikke bare fremtrylle flere af de miljøvenlige lokomotiver eller sætte partikelfiltre på de gamle. Men vi kan prøve at ændre noget logistik, så de mest forurenende tog ikke kører så bynært, siger miljøministeren til avisen.

Ida Auken er klar over, at det blot vil flytte problemet, men påpeger, at langt færre så vil blive ramt, indtil de mere miljøvenlige IC4-tog engang måtte komme på skinner.

De gamle lokomotiver udleder sundhedsskadelige partikler svarende til 1.000 biler og øger forekomsten af helbredsproblemer.

Miljøministeren har sendt Miljøstyrelsen til Valby og Vesterbro for at måle forureningen.

- Så snart vi har resultaterne – omkring nytår – vil jeg tage kontakt til transportministeren, siger hun.

Borgergruppen har fået Det Økologiske Råd til at måle luftforureningen i en børnehave ved banen i Valby, som er blandt de mest udsatte naboer til de gamle diesellokomotiver.

- Niveauet er højere, end hvis børnene havde leget på H.C. Andersens Boulevard i myldretiden, siger Kåre Press-Kristensen, rådets luftforureningsekspert, til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.